• Voor wie is het lidmaatschap van N.H.V. De Voorn bedoeld?
  Kom je uit Omgeving Nijmegen en wil je vissen? Dan is het een goed idee om je aan te melden bij N.H.V. De Voorn. Daar zijn een aantal redenen voor. Allereerst moet je in Nederland altijd een schriftelijke toestemming hebben om ergens te mogen vissen. Voor veel wateren heb je genoeg aan de nationale VISpas (zie hieronder). Echter, om op de Waal in omgeving Nijmegen en divers plassen gelegen in de Ooijpolder zal je bij onze vereniging lid moeten worden. De wateren in de Ooijpolder gelegen zijn: Kasteelsehof, Koekoekskolk, Nieuwe Buurt, De Brouwerij, De Spruitenkamp, De Grienden, Bisonbaai. Ook hebben wij een speciaal water voor 55 plussers De Wijnacker. Ook is het nachtvissen met schuilmiddel of tent op verscheidende wateren toegestaan.
 • Nationale Vispas
  Ben je op 1 januari 14 jaar of ouder, dan heb je vanaf dat jaar de Nationale VISpas nodig om te mogen vissen. In combinatie met de “Gezamenlijke lijst met Nederlandse viswateren” of de “Visplanner app” vormt de Nationale VISpas je schriftelijke toestemming om te mogen vissen in de wateren die in deze gezamenlijke lijst staan. Met de VISpas mag je dus op veel plaatsen vissen. Bij ons in de buurt zijn dat bijvoorbeeld het Maaswaalkanaal, de Maas, de Mookerplas, de Kraaijenbergse plassen en de Graafsche Raam. Ieder lid  van onze vereniging krijgt een Nationale VISpas.
 • Lijst met verenigingswateren
  Naast de VISpas, ontvangt ieder lid van onze vereniging ook de “Lijst met verenigingswateren”. Samen met de VISpas van onze vereniging geeft deze lijst je toestemming om te mogen vissen in: Kasteelsehof, Koekoekskolk, Nieuwe Buurt, De Brouwerij, De Spruitenkamp, De Grienden, Bisonbaai en speciaal voor 55 plussers De Wijnacker.
 • Jeugdvispas
  Ben je op 1 januari nog geen 14 jaar, maar wil je wel zelfstandig of met meerdere hengels vissen, dan is de JeugdVISpas de oplossing. De JeugdVISpas is een goedkopere versie van de normale VISpas en geeft jeugdige vissers dezelfde mogelijkheden als volwassen vissers.