Na een jaar uitstel vanwege Corona is deze mooie traditie dit jaar weer in ere hersteld. Omdat het lang onzeker was of de wedstrijd kon doorgaan was er weinig tijd om alles te organiseren en om publiciteit te geven aan het evenement. Vandaar dat er maar 5 van de 8 beschikbare plekken bezet waren.

Dat neemt niet weg dat we op een bijzonder geslaagd weekend kunnen terugkijken. Zoals altijd werd de inwendige mens goed verzorgd door het team dat in de loods voor de catering zorgde. Koffie, friet, snacks, belegde broodjes, alles was prima verzorgd en alles was inbegrepen bij het inschrijfgeld.

Bij de stekloting kreeg iedere deelnemer een pakketje met 4 stukken loodvervangers en informatiemateriaal, dat beschikbaar was gesteld door Sportvisserij Nederland.

De deelnemende koppels bestonden uit hengelaars vanuit erg verschillende achtergronden. Twee koppels komen uit voor het Nederlands Team Karpervissen, twee koppels bestonden uit Poolse clubgenoten en één koppel werd gevormd door 2 ‘iets oudere’ clubgenoten. Van deze laatste zouden we meer horen.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd er bijzonder fanatiek en geconcentreerd gevist. De karpers waren ontzettend actief, overal was springende karper te zien. De vangsten lieten echter nog op zich wachten. Pas om 2 uur ’s nachts werd de eerste vis gemeld door één van de NK teams. Dit team en één van de Poolse teams gingen lange tijd gelijk op tot het team van de ‘oudere jongeren’ zich in de strijd ging melden. Toen werd het pas echt spannend. Lang stonden de senioren aan de leiding totdat op zondagochtend door het Poolse team een geweldige karper van 21 kilo werd gevangen. Daar kwam niemand meer overheen.

Gedurende het weekend was er regelmatig aanloop van vrienden, bekenden en andere belangstellenden.

Uiteindelijk werden er 11 karpers gevangen met een totaalgewicht van ruim 150 kg, daarnaast werden nog 3 karpers verspeeld. Het gemiddelde gewicht kwam hiermee op ruim 13.5 kg. Dit laatste mag uitzonderlijk genoemd worden voor een wedstrijd in een Nederlands water!
Opvallend was dat één van de kandidaat-koppels voor Nederlandse WK team en het tweede Poolse koppel niets wisten te vangen.

De uitslag:
1. Team Polen 1: 3 vissen met een totaalgewicht van 51.7 kg
2. Team Oudere Jongeren: 4 vissen met een totaalgewicht van 50.3 kg
3. Team NK 1: 4 vissen met een totaalgewicht van 48.1 kg
De zwaarste karper werd gevangen door Kamil Kielb van team Polen 1.

Wij willen graag iedereen bedanken die deze wedstrijd hebben mogelijk gemaakt. In het bijzonder willen wij Hengelsport Hertog bedanken voor het sponsoren van de prijzen.
Ook het begeleidende team moet natuurlijk bedankt worden; één persoon mag daarbij in het bijzonder in het zonnetje worden gezet: Yvonne! Het hele weekend is zij duidelijk zichtbaar (en hoorbaar) aanwezig geweest om voor iedereen een hapje, een drankje en een praatje te verzorgen.

Bedankt allen en tot volgend jaar!